Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Heistse zesdeklassers leren levens redden

De zesdeklassers van de Megascholen Heist-op-den-Berg (alle Heistse basisscholen) leren deze week reanimeren. Ze leren hartfalen herkennen, de hulpdiensten verwittigen en reanimatie toepassen.

Het lokale bestuur steunt de basisscholen om de reanimatiecursus aan te bieden, zodat de leerlingen voortaan kunnen (mee)helpen in nood. Elke minuut telt bij hartfalen.

Hoe sneller iemand met hartfalen hulp krijgt, hoe groter de kans op overleven. Daarom is het nodig dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren, ook jonge kinderen.

Training en attest voor toekomstige helden

De leerlingen starten met theoretische instructies. Ze leren over het alarmnummer en hoe ze een noodsituatie moeten herkennen.

Na de theoretische lessen kunnen de leerlingen hun kennis in de praktijk brengen. Ze oefenen verschillende reanimatietechnieken met behulp van speciale reanimatiepoppen. Ze leren ook hoe ze moeten handelen in geval van verstikking.

Elke jongere legt een schriftelijke en praktische test af op het einde van de les en behaalt een eerste attest ‘levensreddend handelen’. De scholen ontvangen ook een kwaliteitslabel.  

De Megascholen Heist-op-den-Berg zijn heel dankbaar dat het lokale bestuur de scholen de kans gaf om deel te nemen aan dit kwaliteitsvolle initiatief dat jaarlijks herhaald wordt.

Meer informatie over de reanimatiecursus voor scholen vind je op www.reanimatieopschool.be.

Deel dit artikel